2012. március 15., csütörtök

Recept vadászat közbeni érdekesség

Snickers sajttorta


Hozzávalók:

     * Felső rétegnek fordítottam, de szerintem ez az aljára kell a színe alapján.
- 24 csokis szendvics keksz (pl Oreos - ilyet lehet kapni az aldiban de egy szétcincált pilótakeksz is hasonló, de nem teljesen.)
- 4 evőkanál sózatlan vaj - olvasztva

     * Töltelék:
- 8-23 deka krémsajt - szobahőmérsékletű (a recepthez a Philadelphia Fat Free Cream Cheese-et írták jónak, de szerintem a mascarpone is jó ha ilyet nem talál az ember.)
- 14 deka cukor
- 3 L-es méretű tojás
- 8 gram vagy 2 teáskanál vanília kivonat, de talán aromával is lehet helyettesíteni pénztárca barát üzemmódban (a kivonat marha drága)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 3 átlagos snickers félujjnyi vastag darabokra felaprítva
- 0,5 deci karamella öntet (igény szerinti)
- 60 gram aprított pirított és sózott földimogyoró (igény szerinti)

Elkészítés:

1. A felső réteget elkészítése: Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 centis sütőformában sütjük (Kép a springform panről) Béleljük ki a formát két nagy fólia darabbal. Pakoljuk bele a kekszeket és a vajat rétegezve a formába úgy, hogy a végére már gyömöszölés menjen, szóval minél kevesebb hely maradjon ki. Ha minden réteg benne mehet a sütőbe addig, amíg koppanásra nem keményedik ez a kialakult szmötyi, ez kb 8-10 perces sütést jelent.
2. Töltelék elkészítése: Tepsibe 2,5 centi magasan töltsünk forróvizet (forróvizes fürdő lesz, a továbbiakban is csak ennek használjuk), helyezzünk bele egy edényt amibe összekavarjuk a tölteléket. Elsőkörben a krémsajtot kevergetjük addig amíg teljesen puha és kenhetővé nem válik. Utána lassan beleadagoljuk a cukrot kb 1 perc alatt. Belekeverjük a tojásokat. És ugyebár úgy kavargatunk, hogy az edény faláról leszedjük a trutyit és az alját is kicsit vakargatjuk nehogy leragadjon. A végén belerakjuk a vaníliát, a citromlevet és a kukoricalisztet.
3. Összeszerelés: Megszórjuk a snickers darabokkal a koppanósra sült felső rétegünket majd az előbb elkészített tölteléket ráöntjük. Vízfürdőben ázva a sütőbe dobjuk a cuccot és addig sütjük, amíg a széle már ropogósra sült de a belseje még lágy. Ez kb 55 percet vesz igénybe.
4. Kiszedjük a tortánkat a vízfürdős tepsiből, leszedegetjük a fóliát róla. Kemény felületen hidegre dobjuk egészen addig amíg megkeményedik, megszilárdul. Ez 4 órától 1 napig is terjedhet. Ha kész karamell öntettel leöntve, mogyoródarabkákkal megszórva tálalhatjuk.


Hát remélem, hogy jól fordítottam, a vége nem teljesen világos, hogy most mi hova merre, de majd kipróbálom és kiderül. ^^

Nincsenek megjegyzések: