2013. szeptember 3., kedd

Új lakás, új otthon

Hát elég pörgős, és eseménydús volt a hétvége a költözéssel. Úgy mára, tegnap estére mondom azt, hogy kész a lakás (a takarítást - felmosás, porszívó - kivéve). 

Mostanra kerültek a helyére a dolgok és derült ki, hogy pl a net kutya lassú, 1 megás, letöltés kb esélytelen, esti raidelés is necces illetve a szagelszívó egyáltalán nem működik. Így se lámpa se szagelszívás nincs a tűzhely fölött. Ez így tegnap este derült ki mikor a krumpli már össze volt vágva, hogy kisüssük a brassóihoz, amit S. anyukája még szombaton küldött meg megcsináljam mára S. ebédjét meg a sajátom, meg az adagot elnézve szerintem a vacsora is ez lesz vagy még nem biztos, még kitalálom. 

Este pedig jön a tulaj és aláírjuk a szerződést, mert pénteken még nem volt ugyebár S. itt, meg szerződés se volt a csajnál, mert szaladós üzemmódban volt így csak bérleti díjt adtam át, arról írtunk fecnit, hogy átvéve és ma írjuk alá a rendes szerződést, akkor megérdeklődjük, hogy akkor ez mi merre. A szagelszívó kéne nagyon, a netet meg hogy nem lehetne erősebb csomagra venni és akkor akár mondjuk le a tv-t, kell a ráknak. Így csak elég kocka kinézete van a lakásnak, mert az egyik falnál két íróasztal, közötte egy polc és arra raktuk a tv-t, ami igazából egy monitor. Szóval olyan mintha egymás mellett lenne 3 monitor, áá, kicsit sincs kocka kinézete, dehogy. 

A fürdőbe meg valahogy szereznünk kellene zuhanyfüggönyt, mert így minden egyes alkalommal eláztatunk mindent, egyszerűen még vagy egyébként se tudunk úgy fürödni, hogy ne menjen ki víz. A ruháinknak viszont príma helye lett, minden elfér úgymond, a konyhát még épp belakom, de már egész jól haladok szerintem, már kezd alakulni, hogy minek hol legyen a helye. A fürdőbe még lehet kellene valami fogas vagy valami az ajtóra, mert most a törölközők csak a törölköző radiátorra vagy mire férnek és elég szűkösen illetve kisebb dolgokat nem tudok a fürdőbe rakni, mert a polc nem engedi plusz a mosógép felett van így ha valami leesik onnan van esély rá, hogy mellé, mögé, bele esik és az életbe nem bányászom ki onnan. 

A zöldség tárolás is kérdés, mert a hűtőnk nagyon apró, így benne biztos nem lesznek azok a dolgok, amiket nem muszáj hűteni, de hogy a padlón vannak az annyira nem kóser. Plusz szereztünk vízforralót, kenyérpirítót így teljesen komfortosan érzem magam, már csak egy elosztó kell, hogy a kenyérpirítót áthelyezés nélkül tudjam használni. Majd holnap elindulok és beszerzem még a hiányzó dolgokat, úgymint lavor, mert az sincs.

A környék amúgy továbbra is tetszik ráadásul reggelente max 20 perc alatt bent leszek a suliban, szóval ez külön öröm, nem kell sokkal korábban kelnem, mint anno otthon, most max azért kell, hogy rászokjak a reggelizésre, plusz S.-nek összekészítsem a kajáját amíg készülődik. De amúgy eddig minden tetszik és úú, majd egy hónap múlva mikor jön az első tényleges számla plusz fizetés és már egyetemre is járok kiderül mennyire lesz úú, de eddig jó.. :D És mondtam már mennyire tetszik a mi kis lakásunk? A miénk (jó, béreljük) és úú, tök jó :D

Nincsenek megjegyzések: