2011. szeptember 20., kedd

Királyi lakoma

Ez volt a vasárnap déli ebédünk. Azért van valami előnye annak ha az ember anyja egy szakáccsal gabalyodott össze. Ráadásul alig egy óra alatt elkészült és még rettentően finom is volt. Elvileg lett volna hozzá vegyes gyümölcs leves is, csak az nem hűlt le eléggé így délután ettük uzsonnaként. A képek minőségért meg bocs, telefonnal készült ebéd után, tányéron kirakva marha jól nézett ki csak az éhség hamarabb jött, mint a gondolat, hogy fotózzak. A szombati ebéd is hasonló kategória volt. Csirkemájjal vagy spenót-paradicsommal töltött canelloni volt. Elég hamar elfogyott... :D

Lazac fűszerezve hagymával, citrommal sütőben sütve
Sütőben kisütött krokket ízű krumpl  
Fokhagymás spenót besamel mártásban

5 megjegyzés:

Milena írta...

Egy kérdés a lazac kapcsán: a sütőben raktatok alá valamit? Mert ugyanígy fűszerezve szoktam serpenyőben kis olívaolajon. Sütőben nem kap oda?

Tündérke írta...

Nem láttam az előkészületeket, de én csak olajat láttam alatta meg a saját levét és picit odaragadt de fel lehetett szedni könnyedén. De ha komolyabban érdekel csütörtökre megkérdezem, akkor érnek haza.

Milena írta...

Érdekel, várom.

Tündérke írta...

Sózva, borsozva, babérlevelezve. Citromkarika meg hagymakarika rá meg olajjal leöntve 220 fokon villanysütőben légkeveréssel 30-40 perc fóliával lefedve, és ez két kiló lazacra nézve.

Milena írta...

Köszönöm. :)